Ska Sneijder komma eller inte?

Wesley Sneijder, den hetaste spelaren i årets januarimarknad. Han är närmast Galatasaray av alla klubbar som har visat intresse. Min fråga är ska han komma eller inte? Efter alla uttal och historier så kan detta sluta hur som helst.

Okej, innan jag skriver vidare så vill jag bara gå igenom och meddela  samt bekräfta uttalen som har gjorts av personer runt Sneijder, Inter och Galatasaray:

Ünal Aysal, bekräftade för kanalen under veckan att han åt middag med Inters president Moratti. De snackade om bl.a. Sneijder och dagen efter la man ett bud.

Budet bekräftade man på sin hemsida senare. Massimo Moratti bekräftade även han att man hade fått in en bud på Sneijder som man var nöjda med och hade accepterat det. Nu var det upp till Sneijder.

Bülen Tulun från Galatasaray kommer med ett uttalande om att spelaren ska ta beslut inom 24 timmar. Tre dagar har gått Sneijder har fortfarande inte tagit beslut och han överväger sina alternativ och stressar inte ett dugg med beslutet, han har två veckor på sig att tänka över detta enligt honom själv enligt de senaste uttalanden.Han ska även prata med sin pappa och veta vad han tycker.

Lite tidigare än Sneijders uttal (läs lördag), dagen efter Tuluns uttalanden så säger agenten att de har inte ens pratat med Galatasaray om ett kontrakt och en affär är inte ens nära överhuvudtaget.

Yolanthe Sneijder, Wesleys fru har sagt att hon älskar Istanbul och kan tänka sig bo där. Såklart en extra boost till alla median i Turkiet.

Morattis senaste uttalanden är att han är trött på Sneijders väntande, antingen bestämmer han sig för Galatasaray eller lämnar för en annan klubb eller stannar kvar i Milano och Inter.
—-

Så efter uttalanden, vart står vi? Jag litar inte på GS ord, jag litar på agenten och hans ord. Hur många gånger har GS varit nära en spelare och gjort klart men sedan har det inte blivit av något. Aysal har pratat om denna ”cilek” ända sedan han kom. Nerede senin konustugun cilek baskan bey??? (Vart är denna jordgubbe du har snackat om herr president?)

Jag tror själv inte Sneijder kommer  till Gala. Skulle han verkligen vilja komma och tänka sig spela för klubben så hade detta varit klart DENNA helgen. Gala har kommit överens med Inter, de kan erbjuda lönen som Inter inte kunde erbjuda. Pengar är inte varför Sneijder skulle välja Galatasaray. Nej, det finns andra klubbar i större ligor som är bättre än Gala och har chanser att vinna stora titlar i Europa samt favoriter i sin inhemska liga (det är Gala med) som har visat intresse för honom. Sneijder har sagt att han vill fortsätta spela för en toppklubb i de stora ligorna och vinna de stora titlarna som han gjorde 2010 med Inter, detta har han och hans agent bekräftat och då är inte Galatasaray och Super Lig rätt destination.

Klubbar Manchester United & City, PSG har visat intresse och även Tottenham, Arsenal och Liverpool. Klubbar som har lätt bättre ekonomi och kan erbjuda högre lön samt kommer han spela i en av världens bästa ligor. Jag tror det är hit egentligen Sneijder vill. Därför väntar han, på bättre bud, från bättre klubbar i större ligor.

Dock erbjuder Galatasaray bra kontrakt och allt de Sneijder begär i sitta nya kontrakt med vilken klubb de nu än blir, enligt klubben. Dock vet Sneijder och hans agent nada/inget om detta, enligt dem två.

Vad ska man ens tro på? Median är det sista jag tror på i all fall(dåligt svar men vad annat ska man säga?), dessa rykten om att han är klar hit och dit… Vill säga detta också om just den turkiska median att ta det med en nypa salt, även av sidor som NTV-Spor som är en av de mest ”trovärdiga” sidorna skrev att Sneijder var klar för nån dag sen och har tidigare ett antal gånger meddelat att spelare är klara och sedan har det kommit fram att det finns noll sanning i det, exempel är när Muntari skulle anlända och Forlan till Besiktas för några år sedan.

Ska man lita på klubbarna då? Känns väl inte så bra det heller när GS meddelar att man snart gör klart med en spelare och sedan kommer det fram att spelaren inte ens har tagit emot ett kontraktsförslag, man har inte pratat ens med spelaren. Det är inte bara Sneijder-affären, det finns andra tillfällen. Några exempel är när trion från Atletico skulle komma
(Ujfalusi, Reyes och Forlan), Thomas Rosicky, Kaká.. Uttalanden från klubben som säger att man ska värva en stor stjärna och sedan anländer ingen. Kan tänka mig hur frustrerande det är som GS-supporter att inte få det man har lovats.

Säga vad man vill om Galatasaray, de är ett topplag i Turkiet, tillsammans med Fenerbahce är dem de två mest framgångsrika turkiska lagen. Det är ett lag med historia och spelar bra fotboll. Leder ligan och är vidare i CL. De beter sig som ett professionellt lag på planen och i turneringar de spelar. När det kommer till värvningar så beter de sig nog minst professionellt av alla turkiska lag. Dessa uttalen innan något ens är överhuvudtaget klart och säga att man har erbjudit kontrakt och att spelaren är klar inom någon dag förstår jag mig inte på. Att presidenten går ut och säger:

”Vi har lagt bud på denna spelaren”
”Vi ska köpa honom”
”Han är snart klar”

Vad tänker man på när man säger sådana här uttal och liknande saker??? Toppklubbar brukar göra affärer i det tysta. Det brukas skriva mycket om spelarna, de enda gångerna de talar ut sig om dem är när de förnekar intresse på spelaren. Har de visat intresse så brukar man givetvis försöka hålla det så tyst som möjligt när de får frågan och försöker inte förstora saken. Hur många gånger har man inte läst hur storklubbar och tränare berättar nästan fem år senare om hur de kunde ha värvat spelare som tillhör världsklassen? Exempel är hur Cristiano Ronaldo hade kunnat hamna i Arsenal istället för United 2003 eller att Van Persie var en halvlek ifrån att hamna i United istället för Arsenal när han spelade i Feyenoord. Trots att de va så nära skrevs det inte om att spelarna var påväg dit, klubbarna uttalade sig inte ens om att man hade visat intresse. Så är det med alla storklubbar när det kommer till transfers, inte bara Man United och Arsenal.

Varför går man och lovar saker som man sedan inte uppfyller? Säger saker som inte stämmer? Man lurar bara sina egna fans och gör dem besvikna. Okej en gång, men två och tre gånger? Det gör ingen glad.

Även om jag nu inte är Gala-fan så skulle jag vilja se Sneijder komma till Turkiet och spela för dem. Att storstjärnor kommer till vår liga gör mig mer än glad. Det bidrar mycket, som till exempel intäkter av tröjor och popularitet runt om i landet och Europa. Jag är dock likt många andra fans och som Moratti, trött på denna saga och vill att det får ett slut. Även om jag tror att han inte kommer i slutändan så hoppas jag en sista sak från Galatasaray, göra något som en professionell klubb hade gjort, säga åt Sneijder att bestämma sig och acceptera deras erbjudande och istället börjar man söka spelare någon annanstans. Det här har gått för långt…..