Aziz, sluta skapa polemik!

När ska den turkiska fotbollen egentligen bli av med Aziz Yildirim? Trots att han tilldömts fängelsestraff på grund av att ha köpt matcher och mutat andra lags spelare, ser vi honom dels gå på fri fot och vi se honom fortfarande skapa en massa problem.

På grund av det otroligt sega rättssystemet i Turkiet och den överklagan han gjort, är han försatt på fri fot tills överklagan har behandlats. Detta accepterar jag, man får ha en respekt till Turkiet som land och den sega utvecklingen. Men det jag inte accepterar är att Aziz Yildirim hela tiden skapar en polemik gentemot den turkiskafotbollen och skapar ett hat mellan storklubbarna. Som om det inte räcker leder hans ageranden till mer och mer problem, som endast skadar fotbollen.

Som alla kanske har märkt är Fenerbahces relation med dom flesta klubbarna förstörda och framförallt är relationen till Galatasaray förstörd. Vecka efter vecka får vi nästan läsa pressmeddelanden från Fenerbahce som handlar om Galatasaray. Vilket får en att undra om Aziz Yildirims uttalande till NTVSpor att Fenerbahce har det mentala övertaget verkligen stämmer, när det under denna säsong gång på gång är Fenerbahce som anklagar Galatasaray för diverse saker.

Nu senast är det ”ordförandes månadsbrev” som skapar problem, då han riktar kritik mot Galatasarays värvningar. Men herregud Aziz Yildirim, vad har du med andra klubbars värvningar att göra? Varför kritiserar du andra klubbars värvningspolicy, har du ingen egen klubb att sköta?

När dessutom någon i Galatasarays ledning påtalar att kritiken är ogrundad från Aziz, ja då fortsätter Aziz genom klubbens hemsida skapa en polemik och spinner vidare på sin tidigare smutskastning. Det börjar bli bisarrt.

Nu har det dessutom blivit problem inom föreningen, klubbens största supporterskara och egna ”maffia” Genc Fenerbahceliler” har vänt sig emot ordföranden och kritiserar honom öppet.

Detta trots att hela Migrosläktarens säsongskort har sålts svart av klubben till just dessa supportrar, då Aziz har varit bundsförvant med supporterföreningen. Det är vad vi brukar kalla en ”arapsaci” situation mellan fansen och Aziz. Samtidigt som Aziz skapat en massa oreda gentemot alla andra lag och gång på gång besöker förbundets lokaler i samband med kritiska beslut. Att dessutom dessa kritiska besluts positiva utfall korrelerar med besöken är minst sagt underligt…

Noterbart är att GFB nu kallar Aziz för diktator, vilket är intressant, då man för så sent som ett år sedan i tusental tog sig till domstolen och protesterade för en frisläppning av sin kära ordförande. Vad är det som förändrats i relationen?

Kort och gott, kan du sluta bete dig som en parasit Aziz Yildirim och istället för att sabotera den Turkiskfotbollen avgå från din post.