Caykur Rizespor och Mustafa Denizli

Hur går det för Caykur Rizespor i andra divisionen, där den turkiska tränarlegenden Mustafa Denizli, som till sin hjälp har Ibrahim ”Deli Ibo” och Yusuf Simsek, tog över tränarjobbet i slutet av December?

Mustafa Denizli har lett laget i fyra matcher där det har blivit tre segrar och en förlust. De tre segrarna har kommit mot Gaziantep B.B. (4-1), Tavsanli Linyitspor (3-2) och Göztepe (5-1) medan förlusten har kommit mot Adana Demirspor (1-2). Caykur Rizespor som har en plats i Süper Lig till nästa säsong som målsättning ligger just nu trea i PTT 1. Lig med två poäng upp till Manisaspor och Kayseri Ercieyspor som ligger etta respektive tvåa.

Långtidsskador på lagets anfallspar Uche Kalu och Ousman Jallow som tillsammans gjorde 13 mål under den första halvan av säsongen har lett till att klubben har frusit spelarnas kontrakt och istället plockat in två andra utländska spelare i form av den rumänske mittfältaren Florin Cernat och argentinske anfallaren David Depetris och båda spelarna har levererat under sin försa tid i klubben. Cernat har stått för 3 mål på 4 matcher och Depetris har gjort 3 mål på 3 matcher.

Rizespor som har alltså Süper Lig i sikte till nästa säsong spelar sin nästa match i ligan mot Samsunspor på lördag. Ett Samsunspor som ifjol ramlade ur högsta ligan men som legat i botten av PTT 1. Lig under större delen av säsongen, har spelat hela 13 oavgjorda matcher på 21 ligamatcher den här säsongen.