EUROPA LEAGUE: BATE Borisov – Fenerbahce

Det har blivit högtid för slutspel i Europa League och Fenerbahce ställs mot BATE Borisov i turnerings 16-delsfinal. Laget inleder på bortaplan med returen hemma i Istanbul nästa vecka.

Fenerbahce tog sig till slutspelet efter att ha vunnit Grupp C med 4 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust medan BATE kommer från spel i Champions League där laget slutade trea i sin grupp efter Bayern München och Valencia men före Lille. BATE vann sina två inledande matcher i Champions Leagues gruppspel mot Lille på bortaplan samt Bayern München på hemmaplan och det räckte för en tredje plats i gruppen.

BATE Borisov har inte spelat en tävlingsmatch sedan i början av December då den vitryska ligan inte drar igång förrän i mitten av Mars medan Fenerbahce redan har spelat åtta tävlingsmatcher det här året med utgången 5 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust.

Det vitryska sålde i januari två av lagets viktigaste spelare i den serbiske mittbacken Marko Simic (till Kayserispor) samt den offensive brasilianska mittfältaren Renan Bressan (till Alania i ryska ligan) som spelar för Vitrysslands fotbollslandslag. Bressan som har levt i Vitryssland under många år var en stor dominant i den vitryska ligan där han gjorde 46 mål och 38 assist på 154 matcher för både FK Gomel och BATE Borisov. Renan presterade också för BATE i Europa-spelet där han gjorde 12 mål på 34 matcher för laget, inklusive 2 mål på 6 Champions League-matcher under hösten.

Kvällens match mellan lagen spelas på Neman stadion i staden Grodno då BATE’s hemmaarena är under ombyggnad och inte tillgänglig för spel i Europa.

BATE Borisov – Fenerbahce
Europa Leagues 16-delsfinal, första matchen
Plats: Grodno Neman stadion, Grodno
Avspark: 19.00
Domare: Alan Kelly (Irland)

Preliminära startelvor

BATE Borisov: Forbunov, Polyakov, Filipenko, Radkov, Bordachov, Baga, Olekhnovich, Volodko, Hleb, Pavlov, Rodionov
Tränare: V. Goncharenko

Fenerbahce: Volkan, Gökhan, Bekir, Egemen, Hasan Ali (Ziegler), Kuyt, Mehmet Topal, Meireles, Baroni, Sow, Webo
Tränare: Aykut Kocaman