EUROPA LEAGUE: Fenerbahce – BATE Borisov

Fenerbahce tar under torsdagskvällen emot BATE Borisov inför tomma läktare på Sükrü Saracoglu stadion i returmatchen av Europa Leagues 16-delsfinal. Den första matchen i Vitryssland slutade mållös sedan bl.a. Raul Meireles blivit utvisad redan efter tre minuters spel vilket ledde till att Fenerbahce under större delen av matchen koncentrera sig på försvarsspel.

Till returmatchen så är Meireles avstängd, vilket även Bekir Irtegün är efter att ha dragit på sig för många gula kort. Andra spelare som missar matchen är lagkaptenen Emre Belözoglu som redan har spelat i Europa League för Atletico Madrid samt Sezer Öztürk som nyligen återvände från skada. I övrigt är det en full- och skadefri trupp som tränaren Aykut Kocaman bifogar över.

I Bekir Irtegüns frånvaro så kommer Joseph Yobo som nyligen återvände till Istanbul efter de afrikanska mästerskapen, att ta en plats i mittförsvaret bredvid Egemen Korkmaz och på det centrala mittfältet så kommer troligtvis Selcuk Sahin att ta plats bredvid Mehmet Topal och Cristian Baroni vid Emre- och Meireles frånvaro.

Fenerbahce kommer till spel med en stark bortaseger i ryggen mot Trabzonspor (3-0) och målvakten Volkan Demirel har hållit nolla i de tre senaste matcherna (alla på bortaplan) och förutom hemmaförlusten mot Sivasspor så har Fenerbahce endast en förlust på tio tävlingsmatcher på det nya året (7 segrar, 2 oavgjorda, 1 förlust) medan BATE Borisov som ännu inte har dragit igång den inhemska ligan har varit i Turkiet och besegrat Spor Toto 2.Lig-laget Sariyer med 3-0 i en träningsmatch.

Fenerbahce – BATE Borisov
Europa League 16-delsfinal, returmatch
Plats: Sükrü Saracoglu stadion (Istanbul)
Avspark: 21.05 (svensk tid)
Domare: Antony Gautier (Frankrike)
Kanal: Star TV (Turkiet)

Preliminära startelvor

Fenerbahce Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Egemen Korkmaz, Reto Ziegler, Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Cristian Baroni, Selcuk Sahin, Pierre Webo, Moussa Sow

BATE Borisov Gorbunov, Polyakov, Filipenko, Yurevich, Bordachov, Baga, Olekhnovich, Volodko, Hleb, Pavlov, Rodionov