Omgångens största match: Trabzonspor – Fenerbahce

På söndagskvällen spelas utan tvekan omgångens största match när Trabzonspor tar emot Fenerbahce på Hüseyin Avni Aker stadion.

Klubbarna har genom åren mötts sammanlagt 109 gånger där Fenerbahce har vunnit 42 av matcherna, Trabzonspor 37 av matcherna medan 30 matcher har slutat oavgjord med målskillnaden 133-126 till Fenerbahces fördel.

Till matchen på söndagskvällen som döms av Bülent Yildirim så går hemmalaget Trabzonspor ut på planen för att för första gången den här säsongen vinna en match mot någon av de större klubbarna i Istanbul och en spelare som missar kvällens drabbning är Didier Zokora som fick rött kort i den senaste omgången.

Fenerbahce som efter matchen mot BATE Borisov i Europa League har laddat upp i Rize, ett par mil utanför Trabzon, kommer till spel utan avstängde Raul Meireles samt Orhan Sam, Milos Krasic, Joseph Yobo, Mehmet Topuz och Sezer Öztürk som inte finns med i matchtruppen.

Det förväntas bli fulla läktare (utan Fenerbahce-supportrar på plats) ikväll på Hüseyin Avni Aker stadion när domaren Bülent Yildirim blåser igång matchen.