UEFA ger svar om Didier Drogba den 27e februari

Efter första matchen i Champions Leagues åttondelsfinal mellan Galatasaray och Schalke 04 så lämnade det tyska laget in en protest till UEFA mot Didier Drogbas medverkan i turneringen.

Schalke 04 menade att Didier Drogbas medverkan i turneringen kan vara ogiltig och skrev bl.a. på sitt Twitter-konto om att det är mer än rätt från klubbens sida om att undersöka saken.

Anledningen till att Schalke 04 agerar på det här viset är för att det sista datumet för att registrera nya spelare till Champions League var den 1a Februari och den tyska klubben hävdar i och med att Drogba inte fick sin spelarlicens av FIFA förrän den 12e Februari så har alltså en spelare vars övergång ännu inte hade godkänts registrerats för spel i turneringen.

UEFA har mottagit Schalkes protest och under lördagen meddelade organisationen om att ett svar angående Didier Drogba kommer den 27e februari.

Samtidigt hävdar Galatasarays vice-president Ali Dürüst att det inte är några problem med Didier Drogbas registrering till Champions League då klubben har fått ett godkännande av UEFA.