Besiktas betalar mångmiljonbelopp till förre mittbacken

Besiktas förre italienska mittback Matteo Ferrari, som idag spelar för Montreal Impact (tillsammans med bland annat Alessandro Nesta) hamnade i kontraktsbråk med Besiktas inför säsongen 2011-12 och båda parterna anmälde varandra till CAS (Idrottens skiljedomstol) som i november 2012 ansåg att Besiktas hade gjort sig skyldiga till kontraktsbrott och meddelade samtidigt att Besiktas var tvungen att betala drygt 7,3 miljoner Euro i skadestånd till Ferrari.

Sedan dess har skulden stigit med ytterligare i form av ränta- samt rättegångskostnader och Besiktas totala skuld till Matteo Ferrari uppgår till 7,9 miljoner Euro.

Nu har Besiktas och Ferrari skrivit på ett avtal som innebär att Besiktas inom de 30 kommande dagarna ska betala 550 000 Euro till Ferrari medan den övriga 7,35 miljoner Euro ska delbetalas i 24 månader med en betalning på 306 250 Euro varje gång.