Champions League: Schalke 04 – Galatasaray

Galatasaray spelar på tisdagskvällen returmatchen i Champions Leagues åttondelsfinal mot Schalke 04 på Veltins Arena i Gelsenkirchen. Första matchen mellan lagen slutade 1-1 efter mål av Burak Yilmaz och Jermaine Jones.

Galatasaray reste till Tyskland under måndagen med i stort sett full trupp förutom tidigare skadade- samt petade spelare och den stora frågan inför matchen är: Hur kommer Fatih Terim att ställa upp med laget framförallt offensivt? Enligt de flesta rapporterna så kommer Terim att starta matchen med trion Wesley Sneijder, Burak Yilmaz och Didier Drogba på topp men hur grunduppställningen kommer att se ut återstår att se.

I övrigt kommer Fernando Muslera som vanligt att vakta målet, i backlinjen kommer Albert Riera, Semih Kaya, Gökhan Zan (som får fortsätta som mittback sedan Dany inte har kunnat träna för fullt och är ej redo för spel) samt Emmanuel Eboue att spela och på mittfältet återfinns Felipe Melo, Hamit Altintop samt Selcuk Inan.

Fem spelare i Galatasaray riskerar att missa en eventuell första match i kvartsfinal vid gult kort: Burak Yilmaz, Selcuk Inan, Albert Riera, Dany Nounkeu och Nordin Amrabat.

I Schalke 04, som har haft problem med mycket skador den här säsongen så kommer den amerikanske mittfältaren Jermaine Jones (avstängd) och den holländska anfallaren Klaas-Jan Huntelaar (skadad) att missa matchen jämfört mot den första matchen i Istanbul.

Båda lagen har efter det första mötet på Türk Telekom arena spelat tre matcher vardera i den inhemska ligan. Galatasaray har vunnit 1, spelat oavgjord 1 och förlorat 1 med målskillnaden 4-3 (dock utan att göra mål på de två senaste matcherna) medan Schalke har vunnit 3 matcher med målskillnaden 8-3.

Schalke 04 – Galatasaray
Champions League, åttondelsfinal, andra matchen
Plats: Veltins Arena
Avspark: 20.45 (svensk tid)
Domare: Jonas Eriksson (Sverige)
TV:  Star TV och Star TV HD (Turkiet), Viasat Sport (Sverige)

Preliminära startelvor

Schalke 04:
Hildebrand, Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac, Höger, Neustadter, Farfan, Draxler, Bastos, Pukki
Tränare: Jens Keller

Galatasaray:
Muslera, Eboue, Semih, Gökhan, Riera, Hamit, Selçuk, Melo, Sneijder, Drogba, Burak
Tränare: Fatih Terim