“Drogba och Sneidjer ska få smaka på deras första förlust i Turkiet”

Den turkiska tidningen Aksam har intervjuat en av Eskisehirspors formstarkaste spelare, Erkan Zengin, inför matchen mot Galatasaray på lördagskvällen.

Erkan Zengin som är inne på sin femte säsong i turkiska ligan har under säsongens gång gjort 4 mål och 4 assist på 21 matcher i ligaspelet samt 8 mål och 4 assist på 7 matcher i turkiska cupen. Han har fått inleda Eskisehirspor två senaste matcher på avbytarbänken men har sedan hoppat in i matcherna och haft en avgörande roll. I den senaste ligamatchen mot Istanbul B.B. (2-2) gjorde han ett av lagets mål och i cupmatchen mot Mersin Idman Yurdu (3-0) för ett par dagar sedan gjorde han både ett mål och en assist.

När Galatasaray gästar Atatürk stadion i Eskisehir på lördagskvällen så förväntas han få chansen från start av sin tränare Ersun Yanal.

Så här säger Erkan själv inför matchen i en intervju med den turkiska tidningen Aksam:
Galatasaray har klasspelare men vi är Eskisehirspor och tillsammans med våra supportrar så finns det inget lag vi inte kan vinna över. Didier Drogba och Wesley Sneijder ska få smaka på deras första förlust i Turkiet. Vi ska begrava de på Atatürk stadion. Vårt lag innehåller också klasspelare och en av säsongens stora mål är att vinna turkiska cupen.”

Och forsätter:
Vi har tappat många oväntade poäng under den andra halvan av säsongen. Vi har svikit fansen men ska ge de presenter i form av segrar över Galatasaray i ligaspelet samt seger över Fenerbahce i turkiska cupen.”

Om tiden i Besiktas:
Jag är en människa med tro och det var helt enkelt inte meningen att jag skulle spela för Besiktas vid den tidpunkten. Det som har hänt har hänt och jag är ingen människa som hakar sig upp vid sånt. Om jag hade stannat kvar där så kanske jag hade inte tagit mig till den punkt jag befinner mig just nu i min karriär. Jag tror på ödet och mitt öde var att jag skulle spela fotboll inför Eskisehirspors supportrar och det är något jag är mycket lycklig över.”

Turkiet eller Sverige?
När jag var yngre spelade jag i Sveriges ungdomslandslag och blev även kallad till A-landslaget men jag tackade nej till det. Min största dröm är att få dra på mig den turkiska landslagströjan. Om jag hade tackat ja till Sveriges landslag så hade jag fått spela tillsammans med Zlatan Ibrahimovic men det är inget jag ångrar.”