Europa League: Fenerbahce – Viktoria Plzen

Fenerbahce tar under torsdagskvällen emot Viktoria Plzen inför tomma läktare på Sükrü Saracoglu stadion i returmatchen i Europa Leagues åttondelsfinal. Laget vann den första matchen på bortaplan med 1-0 efter mål av den kamerunske anfallaren Pierre Webo i slutminuterna och har därmed ett bra utgångsläge inför kvällens match.

Båda lagen kommer inför matchen med varsin seger i ligaspelet efter den första matchen i Tjeckien. Fenerbahce, som ligger tvåa i ligan, besegrade Bursaspor stort på hemmaplan med 4-1 medan Viktoria Plzen, som ligger etta i ligan, besegrade Mlada Boleslav med 2-0 på bortaplan.

Fenerbahces tränare Aykut Kocaman förväntas göra ett par förändringar jämfört med den senaste matchen mot Bursaspor. Ut går Mehmet Topuz, Hasan Ali Kaldirim, Emre Belözoglu, Raul Meireles samt Semih Sentürk och in kommer Gökhan Gönül, Reto Ziegler, Mehmet Topal, Selcuk Sahin och Caner Erkin av olika anledningar. Dessutom är matchhjälten från den första matchen Pierre Webo fortfarande inte helt återställd och saknas i truppen.

Tre spelare i Fenerbahce riskerar att missa en eventuell match i kvartsfinal: Volkan Demirel, Mehmet Topal och Caner Erkin medan Raul Meireles avtjänar sin sista match av den tre matcher långa avstängning han drog på sig efter det röda kortet mot BATE Borisov.

Fenerbahce har förutom den betydelselösa förlusten mot 1461 Trabzon i den sista cupgruppspelsmatchen visat bra form på senare tid och vunnit 6 segrar på de åtta senaste matcherna (1 oavgjord och 1 förlust) med målskillnaden 15-5.

Fenerbahce – Viktoria Plzen
Europa League, åttondelsfinal, första matchen
Stadion: Sükrü Saracoglu stadion (Istanbul)
Avspark: 21.05 (svensk tid)
Domare: Manuel Grafe (Tyskland)
Kanal: Star TV och NTVSpor.net

Preliminära startelvor

Fenerbahce: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Mehmet Topal, Selçuk, Kuyt, Baroni, Caner, Sow
Tränare: Aykut Kocaman

Viktoria Plzen: Kozacik, Reznik, Cisovsky, Prochazka, Limbersky, Darida, Horvath, Rajtoral, Kolar, Kovarik, Bakos
Tränare: Pavel Vrba