Inför det historiska derbyt: Kvällens startelvor

De båda tränarna, Samet Aybaba i Besiktas och Aykut Kocaman i Fenerbahce kommer troligtvis att ställa upp med följande startelvor i kvällens historiska derby på Inönü.

Den största tänkbara förändringen i Besiktas är att Oguzhan Özyakup tar plats på det centrala mittfältet istället för Veli Kavlak och i Fenerbahce är det att Reto Ziegler tar plats till vänster om backlinjen istället för Hasan Ali Kaldirim.

Båda lagen ställer upp med 4-3-3 liknande formation där Besiktas har lite mer utpräglade kantlöpare i form av Olcay och Holosko medan Fenerbahce spelar med tre renodlade anfallare i form av Sow, Webo och Kuyt.

I övrigt är det offensiva ytterbackar samt tre spelare på det centrala mittfältet varav en spelare har en specifik defensivt roll (Toraman i Besiktas och Topal i Fenerbahce) som gäller för båda lagen.

“Matchen i matchen” kommer att äga rum på mittfältet mellan Manuel Fernandes och Emre Belözoglu där bägge spelarna kommer att vara länken mellan försvar- och anfall i samt vara den mest bollförande spelaren i sina lag.

VS.