Tankarna efter matchen: Andorra 0-2 Turkiet

Landslaget vann måstematchen mot Andorra på bortaplan med 2-0 efter mål av Selcuk Inan och Burak Yilmaz. En viktig seger men inget vidare spel av landslaget som inte imponerar något vidare. 

Vart ska man börja?

Bäst blir nog att börja med det negativa med matchen då det finns saker och ting som måste få bli sagt och faktiskt förändras i vårt landslag.

Spelet var på gränsen till pinsamt. Har vi ens någon spelidé? Spelplan? Taktik? Idag mötte vi ett land som är amatörer när det kommer till fotboll. Andorra, rankat 204 av 207 länder i FIFA där den bästa spelare i landslaget är en spelare som spelar till vardags i Real Madrids c-lag är inget som låter: Wow, det här kommer bli svårt!
Dock får laget det att se ut så. Hur? Ja, just för att vi inte har någon spelidé…

**********

Trots att det stod 2-0 i halvtid så hade det varit orättvist och fel av mig om jag sa att vi var det bättre laget. Det var jämnt och om Andorra hade haft åtminstone en bra anfallare så hade det kunna vara 2-0 Andorra istället. De första fem minuterna sattes vårt försvar på arbete ett flertal gånger och det kändes lite nervöst i början.
Nackdelen med att möta dåliga lag är att man hamnar i deras tempo och har svårt att få sitt spel att fungera men det känns inte rätt att säga detta heller när Andorra är sämre än dåligt och vi inte har ett spel.

**********

Spela med en anfallare? Med två anfallare får vi inte mycket gjort i landslaget. Det har märkts detta kvalet och andra kval. Burak ensam på topp med en släpande spelare bakom sig borde vara något att testa och fortsätta med. Umut Bulut syntes inte alls idag och när han gjorde det så missade han ett öppet mål men också blåst på en straff och feldömd för offside.

**********

Arda Turans inlägg och passningar. Nej de var under all kritik idag. Försökte sig på svåra passningar och corssbollar och bara en av tio nådde till rätt adress. I andra halvleken runt 60:e minuten så slog han tre passningar fel inom loppet av en minut.

**********

Semih Kaya och ytterbackarna, slarva ska man aldrig göra i fotboll, men det händer. Framför allt ska man inte slarva i försvaret som ställer till det big time eller slår ut till inkast. Det finns inget mer frustrerande än det där och hur Semih lyckas och har tappat på sistone förvånar mig.

**********

Abdullah Avci. Är han rätt man att leda landslaget? Jag hoppas det och att han kan motbevisa detta men han har inte visat på någon förändring.  Han hade inte det bredaste registret men var ändå favorit till att ta över då det var klart att det skulle bli en turkisk förbundskapten efter Hiddink. Målet som var att kvalificera sig till VM2014 verkar nog bli utbytta mot att få ett bra spelande landslag, något som Abdullah hoca inte lyckats med. 5 matcher, 2 vinster och 3 förluster talar sitt tydliga språk och faktan är kristallklar.

 

Det positiva från matchen är inte mycket faktiskt

Publiken skulle man dock kunna hylla. De hördes och av 600 platser var det 400 på plats.

**********

Arda Turans finter. Även om hans crossar och passningar inte var de bästa så var i alla fall hans dribblingar det. Dribblade bort en del Andorra-spelare och gjorde det bra vid 1-0 målet där Andorra-spelarna misslyckas med bortrensningen och där bollen istället nådde Umut till slut som passade Burak som gjorde 1-0.

**********

Målkungen Burak Yilmaz. Målskytt igen och är den spelare i landslaget som har bäst form just nu. Man blir alltid glad när han gör mål då vi har haft anfallsproblem i  laget. Härligt att han har växt ut till en utpräglad målskytt i landslaget också.

**********

Frisparksmålet av Selcuk Inan. Den här killen kanske är den viktigaste spelaren. Innermittfältare med bra speluppfattning, skott, passningar och styrka. Bra frisparksläggare också och det var bara underbart att se honom stå och ladda och bredvid står Nuri Sahin som inte är så sämre på frisparkar. Det kändes redan att det skulle bli mål när de båda stod där.

**********

Mer finns det inte o tycka om matchen. Härnäst väntar Ungern på hemmaplan där det måste bli tre poäng men hur stor är chanserna när vi spelar såhär uselt? Tuff,tuff  match väntar.