VIDEO: Besiktas vann det historiska derbyt!

Det var bäddat för en fotbollsfest inför den historiska derbymatchen mellan Besiktas och Fenerbahce på Inönü stadion under söndagskvällen. Biljetterna till matchen hade sålts ut på nolltid och tidigare under dagen jubilerade Besiktas sin 110-årsdag genom att resa en staty på en örn (Kartal som betyder örn på turkiska är Besiktas smeknamn) som klubben fick i present av stadsdelen Besiktas’ ordförande.

När matchen drog igång så var det Fenerbahce som var det starkaste laget och tog också ledningen i matchen genom Moussa Sow som höll sig framme efter en hörna men Besiktas kvitterade med ett psykologiskt viktigt mål strax före halvtidsvilan när Dirk Kuyt nickade in bollen i eget mål.

En kvart in på den andra halvleken så gav den förre Fenerbahce-spelaren Mamadou Niang Besiktas ledningen med sitt första mål för klubben med ett vasst skott innanför straffområdet sedan Filip Holosko tagit ner bollen men ledningen stod sig bara ett par minuter då Niangs landsman Sow gjorde ytterligare ett mål, hans tolfte den här säsongen, när han nickade in kvitteringen på Dirk Kuyts inlägg.

Och när matchen såg ut att gå mot ett oavgjord resultat så stack Besiktas, vid den 93e minuten, upp i en kontring och yttermittfältaren Olcay Sahan, såg genom att rulla bollen förbi Volkan Demirel i Fenerbahce-målet till att Besiktas fick med sig alla tre poängen ifrån den allra sista stora derbymatchen på Inönü till publikens vilda glädje!

Tre poäng för Besiktas innebär att laget är det närmast jagande laget bakom Galatasaray med fem poäng medan Fenerbahce är ytterligare två poäng.