VM-kval: Resultat, tabell, kommande matcher och förutsättningar inför fortsättningen

Fredagens resultat
Grupp D
Holland 3-0 Estland
Andorra 0-2 Turkiet
Ungern 2-2 Rumänien

  1. Holland, 15 poäng
  2. Ungern, 10 poäng
  3. Rumänien, 10 poäng
  4. Turkiet, 6 poäng
  5. Estland, 3 poäng
  6. Andorra, 0 poäng

Kommande matcher
Turkiet – Ungern
Holland – Rumänien
Estland – Andorra

Notis: Om Turkiet besegrar Ungern på hemmaplan på tisdag samtidigt som Holland vinner över Rumänien på hemmaplan så är det bara en poäng upp till andra platsen för Turkiets del. Fem matcher återstår av VM-kvalet och Turkiet bör ta maximalt poäng (15) i matcherna som återstår för att kunna knipa andraplatsen bakom Holland som är på väg att springa hem gruppen.

Den mest kritiska matchen kommer att spelas den 10e September på bortaplan mot Rumänien som förmodligen kommer att bli Turkiets största konkurrent om andraplatsen.

Om det blir seger i alla matcher fram till dess och om det blir seger mot Rumänien så kommer Turkiet att avsluta VM-kvalet på hemmaplan mot Holland som då med största sannolikhet kommer att redan vara klara för spel i VM vilket borde underlätta Turkiets chanser.