Tränarbyte i Orduspor: Hector Cuper ut – Cevat Güler in

Ett tränarbyte i Orduspor har varit på gång under ett tag men den argentinske tränaren Hector Cuper som bl.a. ledde Valencia till två raka finaler i Champions League i början av 2000-talet har hela tiden övertalats till att fortsätta som tränare av klubbens ledning men efter lagets femte raka förlust i ligaspelet mot Trabzonspor i fredags så fanns det inget återvändo och under lördagen kom parterna överens om att bryta kontraktet.

In som tränare kommer istället Cevat Güler som är född och uppvuxen i Ordu men som inte har någon större tränarerfarenhet. Han största meriter är som ungdomstränare för Besiktas samt som assisterande tränare i Galatasaray där han under säsongen 2007-2008 fick huvudansvaret i klubben och ledde laget till ligaguld under de fem sista ligamatcherna sedan Karl-Heinz Feldkamp lämnat tränarjobbet.