VIDEO: Fenerbahce bröt Benficas svit – vann med ett noll

Ett utmärkt försvarsspel och ett fantastiskt lagspel låg bakom när Fenerbahce under torsdagskvällen bröt Benficas obesegrade svit på 38 matcher och vann den första semifinalen i Europa League med 1-0 efter mål av den turkiska landslagsmittbacken Egemen Korkmaz som via stolpen nickade in matchens enda mål.

Fenerbahce var det bättre laget matchen igenom och skapade flera målchanser, speciellt i början av den andra halvleken då både Cristian Baroni och Raul Meireles tvingade Benficas målvakt Artur till bra räddningar med skott utanför straffområdet och dessutom träffade holländaren Dirk Kuyt stolpen strax därefter.

Fenerbahce hade redan i den första halvleken träffat målramen två gånger om när Moussa Sow nickade i kryssribban och när Cristian Baroni sköt en straffspark i stolpen. Benfica i sin tur var uddlösa framåt och hade förutom Salvios skott i stolpen inte mycket att komma med i offensiv väg.

Efter matchen sa Fenerbahces tränare Aykut Kocaman att laget har skaffat sig en liten fördel inför returen i Lissabon nästa vecka medan Benficas tränare Jorge Jesus sa att det är långt ifrån slut och såg fram emot hemmamatchen på Estadio de Luz där han lovade att Benfica skulle bjuda på bättre spel.

LÄS OCKSÅ:
Road to Amsterdam: En vinst som borde ha varit större