VIDEO: Galatasaray segrade i Antep!

Galatasaray hade under söndagskvällen chansen att säkra sitt andra raka ligaguld om laget vann på bortaplan mot Gaziantepspor samtidigt som Fenerbahce föll på hemmaplan mot Kayserispor men båda lagen vann sina matcher och Galatasaray får istället chansen att säkra ligaguldet på hemmaplan i nästa omgång mot Sivasspor.

Matchen mot Gaziantepspor började inte bra för Galatasarays del och det var hemmalaget som skapade de bästa målchanserna under den första halvleken där bland annat Anteps kamerunske anfallaren Dorge Rostand Kouemaha prickade stolpen med ett tungt skott precis utanför straffområdet och dessutom hade Darvydas Sernas ett skott som Fernando Muslera gjorde en bra räddning på.

Men i den andra halvleken så skulle Galatasarays skyttekung Burak Yilmaz kliva in i handlingarna och ordna tre poäng åt laget när han i den 62a minuten satte dit matchens enda mål bakom Zydrunas Karcemarskas. Målet var Buraks 20e för säsongen och med det gick han upp i ensam skytteligaledning.

Galatasaray som vann sin sjätte raka ligamatch behåller sin sju poängs ledning i tabellen ner till Fenerbahce och har nu allting i sina egna händer inför den nästa omgången mot Sivasspor på hemmaplan där om laget vinner tar hem sin andra raka ligatitel medan Gaziantepspor som åkte på sin andra förlust på de tre senaste ligamatcherna ligger på tolfte plats i tabellen, sex poäng ner till Istanbul B.B. som ligger på den sista nedflyttningsplatsen och är fortfarande inte helt säkra på spel i Süper Lig även till nästa säsong.