VIDEO: Kasimpasa tappade mark i EL-kampen när Es, Es vann

Kasimpasa hade under söndagseftermiddagen chansen att plocka in poäng gentemot Bursaspor i kampen om en plats till Europa League nästa säsong sedan Bursa bara fått 1-1 i hemmamatchen mot Akhisar Belediyespor på lördagskvällen och tre poäng mot Eskisehirspor för Kasimpasas del hade inneburit att det endast hade skiljt en poäng mellan lagen inför de två sista omgångarna.

Och det började bra för Pasa’s del som tog ledningen redan i den sjätte minuten genom den bosniske landslagsmittfältaren Senijad Ibricic och i början av den andra halvleken så hade laget två bra lägen att utöka ledningen på men Ruud Boffin i gästernas mål stod för två bra räddningar. Det ledde i sin tur att Es, Es kvitterade efter ett mäktigt skott av den brasilianske mittbacken Diego Angelo som Andreas Isaksson var chanslös på och Diego skulle även göra segermålet i den 90e minuten när han via ribban dundrade in en straffspark som Erkan Zengin hade ordnat efter att ha fällts i straffområdet. Dessförinnan hade Kasimpasa ytterligare en chans att göra mål på men Boffin i målet agerade levande vägg på mållinjen.

Kasimpasa som verkar ha fått kalla fötter i kampen om Europa League-platsen förlorade för tredje gången på de fyra senaste ligamatcherna och ligger kvar på femte plats, fyra poäng bakom Bursaspor medan Eskisehirspor som vann igen efter två raka ligaförluster klättrade upp till en åttonde plats. Es, Es har fortsatt en teoretisk chans att nå Europa League via ligaspelet men då krävs maximalt poäng i de återstående matcherna samtidigt som Bursaspor inte får plocka poäng samt att resultaten i de andra matcherna ska gå lagets väg.