Yilmaz Vural klarade uppdraget: Elazigspor höll sig kvar i högsta ligan

När Yilmaz Vural tog över tränarjobbet i Elazigspor sju omgångar in på säsongen då laget låg sist i tabellen med 3 oavgjorda och 5 förluster sa han att det krävdes 39-40 poäng för att hålla sig kvar i högsta ligan och att det var ett mål som klubben riktade sig in på.

Med en omgång kvar av turkiska ligan säsongen 2012-2013 står det nu klart att Sanica Boru Elazigspor som har 42 poäng även spelar i Süper Lig nästa säsong efter att ha spelat 1-1 i bortamatchen mot Gaziantepspor i fredags.

Sett till efter den 33e omgången så hade det också räckt med de poängen som Yilmaz Vural var inne på i höstas då Istanbul B.B. som ligger på den sista nedflyttningsplatsen har 36 poäng inför den sista omgången och max kommer upp på 39 poäng.

Yilmaz Vural har under sin tid i Elazigspor varit ansvarig i 26 matcher, vunnit 10 av dessa, spelat oavgjort 9 gånger och förlorat 7 matcher med målskillnaden 29-31.