Utländska spelarkvoten i Süper Lig

 

Det turkiska fotbollsförbundet (TFF) ändrade i juni förra året om i reglerna vad gäller den utländska spelarkvoten som från och med säsongen 2013-2014 skulle innebära att varje klubb i högsta ligan fick ha max 10 utländska spelare registrerade i sina trupper varav endast sex fick vara med i matchtruppen på 18 spelare.

Klubbarna i högsta ligan var då, via klubbarnas egna förening Kulüpler Birligi, överens om de nya reglerna men i takt med att transferfönstret har närmat sig har man sett över reglerna och lämnade nyligen över ett nytt förslag till det turkiska fotbollsförbundet om att reglerna istället skulle vara 6+2, dvs sex utländska spelare i startelvan samt ytterligare två på bänken.

Men TFF slog under tisdagskvällen fast om att deras tidigare regeländring vad gäller utländska spelare ska fortsättningsvis gälla.

Säsongen 2013-14

  • Varje klubb i Süper Lig får ha max 10 utländska spelare registrerande i sina trupper varav sex av dessa får vara med i matchtrupperna på 18 spelare. 6+0+4

Säsongen 2014-15

  • Varje klubb i Süper Lig får ha max 8 utländska spelare registrerade i sina trupper varav fem av dessa får vara med i matchtrupperna på 18 spelare. 5+0+3