Schalke 04 bekräftar Galatasarays intresse för Farfan: “Vi har varit i samtal”

Schalke 04’s generalmanager Horst Heldt bekräftade under fredagskvällen i en intervju med Radyospor om att klubben är i samtal med Galatasaray angående yttermittfältaren Jefferson Farfan.

På frågan om även italienska- och spanska klubbar har visat intresse för Farfan: “Det finns klubbar som är intresserade. Vi har varit i samtal med Galatasaray men ingenting är klart ännu och om Farfan stannar eller inte vet jag.”

Horst Heldt om Farfans roll i Schalke 04: “Det är en av vår viktigaste spelare och vår önskan är att han fortsätter med oss men inom den kommande tiden kommer vi att få reda på hur det blir.

Schalke uppges vilja ha 7 miljoner Euro i övergångssumma för Jefferson Farfan som har kontrakt med klubben till 2016, en summa som Galatasarays president Ünal Aysal försöker förhandla ner. Samtidigt kommer uppgifterna också om att Ünal Aysal ska ha lämnat en detaljerad betalningsplan till Schalke som innehåller bonusbaserad övergångssumma.