Cicinho på väg till Sivasspor

Den brasilianske högerbacken Cicinho, 33 år, som har spelat 15 A-landskamper för Brasiliens landslag under åren 2005-2006 har tidigare ryktats vara på väg dit Sivasspor, där Roberto Carlos har tagit över tränarrollen men ryktena har dementerats men nu kommer nya uppgifter om att Sivasspor har kommit överens med Cicinho som förväntas anlända till Turkiet under onsdagen.

Cicinho betraktades i tidig ålder som en av Brasiliens mest lovande ytterbackar och var den som skulle ta över efter legendaren Cafu men karriären blev aldrig som många förutspådde och en orsak till det kan ha varit alkoholproblemen som Cicinho berättade om i augusti 2012. Ni kan läsa mer om det här.

Cicinho slog igenom i Sao Paulo i mitten av 2000-talet och såldes därefter vidare till Real Madrid för 4 miljoner Euro. Efter två säsonger i Spanien såldes han vidare till Italien och Roma för 9 miljoner Euro där han spelade några säsonger innan han lånades ut till både Sao Paulo samt Villareal innan han hamnade i Sport Recife i Brasilien där han har spelat i ett par år.

Sivasspors president Mecnun Otyakmaz förklarar läget:Cicinho och en anfallare från Peru som vi även har kommit överens med anländer till Istanbul imorgon. Vi har dessutom kommit överens med en erfaren försvarare som de flesta fotbollsälskare känner till men hans namn kommer jag inte att avslöja nu.