Det senaste om Emmanuel Adebayor till Besiktas…

De senaste uppgifterna angående Emmanuel Adebayor till Besiktas säger att styrelseledamöter i Besiktas ska ha kommit överens med Adebayors agent om en övergång och att klubben är redo att sätta sig ner vid förhandlingsbordet med Tottenham för att möta deras utgångsbud på 5 miljoner Pund.

Men för att övergången ska kunna bli av vill Besiktas först göra sig av med Hugo Almeida, som ryktas till Hamburg och dessutom hitta sponsorpengar som kan betala en del av Adebayor-övergången. Och sponsorpengarna hade främst använts till att betala Adebayors lön där Besiktas sägs erbjuda 3,5 miljoner Euro per säsong medan Adebayor själv uppges vilja ha uppemot 6 miljoner Euro per säsong.

En försäljning av Almeida skulle kunna skjuta in en del pengar i klubben då han sitter på en årslön på 2,5 miljoner Euro under sin sista säsong i Besiktas samt att Besiktas blir tvungna att få betala 2 miljoner Euro i avgift till fotbollsfonden ”Quality Football Ireland Limited” om man låter Almeidas kontrakt löpa ut.

Fakta
”Quality Football Ireland Limited” är en fotbollsfond som har sin verksamhet på Irland men som drivs av bl.a. den portugisiske agenten Jorge Mendes. När Besiktas köpte loss Hugo Almeida från Werder Bremen i december 2009 så köpte samtidigt ”Quality Football Ireland Limited” upp 50 % av rättigheterna för Almeida för 2 miljoner Euro.