Kim Källström nästa svensk till Süper Lig?

Kim Källström kan bli nästa svenska export till den turkiska ligan. Åtminstone om man ska tro den ryska tidningen Izvestia som skriver att Kasimpasa ska ha lämnat ett bud på Källström till Spartak Moskva men att den ryska klubben ska ha tyckt att priset var för lågt.

Källström var redan under sommaren 2011 på väg till turkiska ligan då Galatasaray visade ett seriöst intresse men övergången blev aldrig av. Nu kan han hamna i Kasimpasa istället, där han i så fall skulle återförenas med Andreas Isaksson i klubbsammanhang efter åren i Djurgårdens IF i början av 2000-talet.

Kasimpasa storsatsar inför nästa säsong och har redan skrivit kontrakt med flera etablerade spelare och klubben kan om avstängningarna mot Besiktas och Fenerbahce står sig spela i Europa League nästa säsong något som kanske kan locka Kim Källström samt att han får en möjlighet att spela i samma lag som Isaksson igen.

I turkiska ligan återfinns redan Andreas Isaksson i Kasimpasa, Erkan Zengin i Eskisehirspor, Jimmy Durmaz och Mervan Celik i Genclerbirligi, Johan Elmander i Galatasaray samt Samuel Holmén i Fenerbahce.

Utöver dessa finns det även ett par Sverigebekantingar inom turkisk fotboll: Teteh Bangura i Bursaspor (är på väg bort), Jimmy Dixon i Boluspor (PTT 1. Lig – andra divisionen), Luton Shelton i Kardemir Karabükspor samt Wilton Figueiredo i Gaziantepspor.

Dessutom är även Kwame Karikari från AIK på väg till Balikesirspor på lån.