Samuel Holmén ej med i CL-truppen

När Fenerbahce lämnade in sin lista över spelare som ska registreras för spel i Champions League-kvalmatcherna mot Salzburg så fanns ej den svenske landslagsmittfältaren Samuel Holmén, som anlände till klubben i mitten av juni, med på listan.

Och anledningen till det är att Holmén ännu inte har fått sin spelarlicens av det turkiska fotbollsförbundet pga de nya utländska spelarreglerna i turkiska ligan vilket gör det i dagsläget omöjligt för honom att spela för Fenerbahce i tävlingsmatcher.

De nya utländska spelarreglerna i Süper Lig säger att varje klubb får ha 10 utländska spelare registrerade i truppen och Holmén som anlände till Fenerbahce efter de två andra utländska nyförvärven, Bruno Alves och Michal Kadlec i sommar, är klubbens elfte utländska spelare för tillfället.

Samuel Holmén säger själv följande: “Det råder står förvirring just nu. Jag hoppas att detta löser sig snarast och att jag kan finnas tillgänglig för spel i playoff-matcherna.”

Holmén säger vidare att han kan tänka sig en utlåning till en annan klubb om situationen inte löser sig men att han kommer att återvända till Fenerbahce.

De utländska spelarna i Fenerbahce just nu: Joseph Yobo, Michal Kadlec, Bruno Alves, Raul Meireles, Cristian Baroni, Miroslav Stoch, Milos Krasic, Moussa Sow, Dirk Kuyt och Pierre Webo.

Listan över registrerade spelare till matcherna mot Salzburg kan ni se på UEFA’s hemsida här.