CAS tar ett beslut om Fenerbahce på onsdag

UEFA’s disciplinnämnd stängde tidigare under sommaren av Fenerbahce från spel i deras turneringar under treårstid varav ett år var villkorligt. Fenerbahce överklagade och fick en liten reducering av UEFA’s överklagandenämnd som tog bort det villkorliga året men huvudstraffet var detsamma.

Därefter överklagade Fenerbahce ärendet till Idrottens skiljedomstol (CAS) som valde att frysa UEFA’s beslut i väntan på ett beslut vilket tillät Fenerbahce att delta i kvalspelet till Champions League.

I förra veckan så tog CAS upp Fenerbahces ärende och flera personer ur klubbens styrelse reste därför till Lausanne, Schweiz för att försvara. Och under onsdagen (dagen efter matchen mot Arsenal) så förväntas CAS ta det slutgiltiga beslutet, om Fenerbahce ska frias eller om UEFA’s straff ska kvarstå.

Det kommer också vara avgörande huruvida Fenerbahce kommer att delta i Europa-spelet den här säsongen. Om laget slår ut Arsenal väntar gruppspel i Champions League, i annat fall väntar gruppspel i Europa League.