Galatasaray supercupmästare 2013!

Galatasaray blev under söndagskvällen supercupmästare i Turkiet för andra året i rad efter att ha besegrat ärkerivalen Fenerbahce med 1-0 sedan Didier Drogba nickat in matchens enda mål drygt tio minuter in i förlängningen.

Supercupen var spelmässigt relativt jämnt fram till den 63e minuten även om Galatasaray hade skapat flest målchanser men när Fenerbahces portugisiske mittback Bruno Alves blev utvisad efter sitt andra gula kort så tog Galatasaray över spelet helt och hållet och skapade massvis med målchanser men Fenerbahces reservmålvakt Mert Günok stod för en mycket bra insats i målet och räddade kvar sitt lag i matchen.

Och om Mert inte stod i vägen för Galatasarays chanser så var det spelarna i Galatasaray själva som inte hade den rätta skärpan framför mål. Bland annat missade lagkaptenen Selcuk Inan öppet mål och Hamit Altintop hade en ypperlig målchans men fick inte till i avslutningen.

När det var dags för förlängningen så fortsatte Galatasarays dominans till en början och laget tog också ledningen drygt tio minuter in i förlängningen när Didier Drogba nådde högst på ett inlägg av Hakan Balta och nickade bollen i mål otagbart för Mert.

Efter ledningsmålet som också visade sig bli segermålet så koncentrerade sig Galatasaray på försvarsspel och istället var det Fenerbahce som helt plötsligt skapade chanser. Dirk Kuyt sköt ett volleyskott som Fernando Muslera räddade och i den andra förlängningshalvan så träffade Moussa Sow ribban. Sow hade även matchens sista målchans men Muslera lyckades i sista stund tippa hans nickskarv över ribban.

Det blev inga fler mål i matchen och Galatasaray vann supercupen 2013.