Europa League: Apollon Limassol – Trabzonspor

Trabzonspor inleder på torsdagskvällen sin äventyr i Europa League och för motståndet i den första omgången står Apollon Limassol från Cypern.

Trabzonspor tog sig till gruppspelet i Europa League genom att slå Derry City i den första kvalomgången, Dinamo Minsk i den andra kvalomgången och slutsligen Kukesi i den sista kvalomgången medan kvällens motståndare Apollon Limassol tog sig till gruppspelet efter att ha slagit ut det franska laget Nice i den sista kvalomgången.

Trabzonspor som har spelat 10 tävlingsmatcher den här säsongen har inlett den turkiska ligan med 2 segrar och 2 förluster efter 4 matcher medan Apollon Limassol har inlett ligaspelet i Cypern med 1 seger och 1 förlust på 2 matcher.

Trabzonspor har sedan tidigare mött lag från Cypern fyra gånger. I kvalet till Champions League säsongen 2005/2006 så åkte man ut i den andra kvalomgången mot Anorthosis Famagusta med sammanlagt 2-3 och i kvalet till UEFA-cupen säsongen 2006/2007 så slog man ut Apoel Nicosia i den andra kvalomgången med sammanlagt 2-1.

I Trabzonspor så kommer den portugisiska ytterbacken Jose Bosingwa som tillsammans med Florent Malouda värvades in som högklassvärvningar till klubben i somras förmodligen att debutera i tävlingssammanhang efter att ha varit skadad på inledningen av säsongen. Antingen finns han med från start eller så gör han ett senare inhopp i matchen.

Läs mer inför matchen på UEFA’s hemsida.

Apollon Limassol – Trabzonspor
Europa Leagues gruppspel, första omgången
Var: Tsirion stadion (Limassol)
Avspark: 21.05 (svensk tid)
Domare: Antonio Mateu (Spanien)
Kanal: NTV och NTVSpor.net

Preliminära startelvor

Apollon Limassol Vale, Merkis, Dananae, Karapidi, Gullon, Robert, Vasiliou, Hamdani, Roberto, Sangoy, Papaulis
Tränare: Christakis Christoforou

Trabzonspor Onur Kivrak, Jose Bosingwa (Zeki Yavru), Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Olcan Adin, Yusuf Erdogan, Gustavo Colman, Didier Zokora, Florent Malouda, Adrian Mierzejewski, Paulo Henrique
Tränare: Mustafa Akcay