Kval till U21-EM: Turkiet möter Sverige

Efter att ha inlett kvalet till U21-EM i Tjeckien 2015 med en förlust mot Polen med 1-3 i augusti och en seger mot Malta med 4-0 i fredags efter mål av Ömer Ali Sahiner (2), Enes Ünal och Kerim Frei så fortsätter det turkiska U21-landslaget sin väg till mästerskapet på tisdagskvällen när Sverige tas emot på Recep Tayyip Erdogan stadion i Istanbul klockan 18.00 svensk tid.

Förbundskaptenen för U21-landslaget, Abdullah Ercan har tagit ut följande trupp till matcherna mot Malta och Sverige: Gökay Iravul, Kamil Ahmet Çörekçi (Adana Demirspor), Berkay Can Değirmencioğlu (Ankaraspor), Ömer Kahveci (Bucaspor), Enes Ünal, Musa Çağıran (Bursaspor), Oğuzhan Berber, Sezer Özmen (Çaykur Rizespor A.Ş.), Ozan Evrim Özenç (Denizlispor), Aytaç Kara (Eskişehirspor), Ahmet Yılmaz Çalık, Uğur Çiftçi (Gençlerbirliği), Okay Yokuşlu (Kayserispor), Bülent Cevahir (Manisaspor), Emrah Başsan (MP Antalyaspor), Ömer Ali Şahiner (Torku Konyaspor), Yusuf Erdoğan (Trabzonspor A.Ş.), Aykut Özer (Eintracht Frankfurt), Kerim Koyunlu (Fulham), Alpaslan Öztürk (Standart Liege).

Medan Sverige och förbundskaptenen Håkan Ericson kommer till spel med följande trupp: Patrik Carlgren, Alexander Milosevic, Robin Quaison (AIK), August Strömberg (Degerfors IF), Filip Helander, Simon Kron,  Simon Thern (Malmö FF), Sebastian Holmen, Viktor Claesson (IF Elfsborg), Mattias Johansson (AZ Alkmaar), Emil Krafth (Helsingborgs IF), Oliver Silverholt (Halmstads BK), Melker Hallberg, Mans Söderqvist (Kalmar FF), Oscar Hiljemark (PSV Eindhoven), Oscar Lewicki, Simon Gustafson (BK Hacken), Simon Tibbling (Djurgarden), Nicklas Bärkroth (IF Brommapojkarna), Branimir Hrgota (VfL Borussia Mönchengladbach), Mikael Ishak (FC Crotone), Christoffer Nyman (IFK Norrköping FK).

Sverige har inlett kvalspelet med seger mot Polen med 3-1 på hemmaplan.

Tabelläget i gruppen

  1. Polen, 6 poäng (3 matcher)
  2. Turkiet, 3 poäng (2 matcher)
  3. Sverige, 3 poäng (1 match)
  4. Malta, 0 poäng (2 matcher)
  5. Grekland, 0 poäng (Inga matcher spelade)

52 länder är indelade i 10 grupper där gruppvinnarna tillsammans med de fyra bästa tvåorna tar sig vidare till playoff-omgången där vinnarna efter två matcher tar sig vidare till U21-EM mästerskapet i Tjeckien 2015 dit värdlandet är redan kvalificerad.