Özils flytt till Arsenal: Stor glädje och stort missnöje

Mesut Özil blev i sista stunden klar för Real Madrid. Spelaren kände inte ledningens och tränarens förtroende och bestämde sig för att genomföra flytten till Arsenal samtidigt som klubben någon dag innan hade gjort klart med Gareth Bale. En försäljning som upprörde en del spelare i Real Madrid som Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos och Cristiano Ronaldo och fansen. Däremot är Arsenal-fansen överlyckliga samt spelaren väldigt glad och positiv över sin flytt som också fått ett stort välkomnande från sina nya lagkamrater.

Inte många trodde att Özil skulle lämna Real Madrid, inte ens han själv. Fansen har visat ett stort missnöje på lagets (Real Madrid) hemsida och facebook-sida samt diverse forum. De här hade Özil att säga efter sin flytt:

I helgen var jag säker på att jag skulle stanna kvar i Real Madrid men sen insåg att jag inte hade ledarnas eller tränarens stöd. Jag är en spelare som behöver det och det kände jag att jag skulle få i Arsenal och det är därför jag är här. 

– Jag ser framemot att spela här för jag har tränarens stöd. Jag har snackat med honom över telefon och han berättade sina planer och om sitt förtroende till mig som jag behöver. Jag är väldigt glad över att anta den här nya utmaningen i Arsenal. De har superfans, staden är mycket bra och laget är fantastiskt. 

– Premier League är den tuffaste ligan i världen. Jag längtar redan att få spela här och jag tror att det kan utveckla min karriär ytterligare. Jag vill bevisa att jag kan spela här och att jag har valt att spela för ett riktigt bra lag. Jag ser min flytt som en positiv grej och säger ”lets go Gunners”.
Lagkamraterna i Real Madrid blev överraskade över spelarens flytt och att Real Madrid sålde honom. Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos och Cristiano Ronaldo är tre spelare som uttryckt sitt missnöje om att spelaren lämnat klubben:

Jag blev överraskad över hans flytt. Det är stor förlust för oss väldigt synd för omklädningsrummet, både personligen och sportsligt. Jag trodde han skämtade först när han sa adjö i söndags. Det finns ingen annan som Özil är en spelare som kan göra stor skillnad, sade Arbeloa till Goal.com

Enligt AS är inte heller Ronaldo nöjd med försäljning och är arg över att Özil nu fått lämna som spelade fram till många av hans mål de föregående säsongerna:

Att Özil såldes är dåliga nyheter för mig. Han är spelaren som vet bäst hur jag rör mig framför mål. Jag är arg över att han har lämnat klubben. 

Sergio Ramos som är en av Özils bästa vänner förklarade även sitt missnöje över att han lämnat klubben och sade om han fick bestämma vem som skulle lämna så skulle Özil vara bland dem sista:

Özil är en speciell vän och spelare. Känslan mellan oss har alltid varit äkta och det är synd. Han är en fantastisk spelare och väldigt unik. Alla är fria att välja vad som är bäst för dem men om jag fick bestämma vem som skulle lämna Madrid så skulle Özil vara bland dem sista. Nu har han bestämt sig och det har även klubben gjort, sade han enligt Daily Mirror.

Hans nya lagkamrater är dock väldigt glada över att han har anlänt till London och till Arsenal. Theo Walcott som själv stötte på Özil i Sverige under U21 EM ser framemot att spela tillsammans med honom nu:

Jag mötte honom i U21-EM och vi förlorade 4-0 där han visade sina fantastiska kvalitéer vilket han har fortsatt med för landslag och klubblag. Han är en mycket bra förstärkning till klubben och jag personligen längtar att få spela med honom, sade Walcott till Sky Sports. 

Bacary Sagna som spelar högerback i Arsenal väldigt glad att se Özil skriva på för Londonklubben:

Det är en fantastisk känsla att se honom skriva på för Arsenal. Han har mycket bra kvalitéer och det har han bevisat i Real Madrid. Förhoppningsvis visar han dem här också, sade han till Goal.com