Champions League: Galatasaray – FC Köpenhamn

Efter storförlusten mot Real Madrid på hemmaplan i premiäromgången som följdes upp av ett oavgjort resultat mot Juventus på bortaplan så har det blivit dags för Galatasaray att möta FC Köpenhamn i mycket kritisk match på Türk Telekom arenan under onsdagskvällen.

Tre poäng är inget måste beroende på hur det går i kvällens andra match i gruppen mellan Real Madrid och Juventus men en seger hade underlättat mycket för Galatasaray inför fortsättningen av gruppspelet.

En seger hade inneburit att laget fortfarande vill vara med och kämpa om de två första platserna i gruppen samtidigt som man hade skapat sig en lucka gentemot Köpenhamn i tabellen. Dessutom väntar en returmatch mot Köpenhamn på bortaplan om två veckor och då kan en seger även där och totalt sex poäng mot gruppens sämst rankade lag visa sig vara mycket värdefull i slutändan. För att inte nämna att sista matchen i gruppspelet spelas mot Juventus på hemmaplan som i dagsläget är den största motståndaren till andra platsen bakom Real Madrid.

Det är förutsättningarna inför matchen men situationen kan förändras mycket beroende på onsdagskvällens resultat.

Tabellen inför den tredje omgången

  1. Real Madrid, 6 poäng
  2. Juventus, 2 poäng
  3. FC Köpenhamn, 1 poäng
  4. Galatasaray, 1 poäng

Galatasarays tränare Roberto Mancini sa under presskonferensen på tisdagen inför matchen om att hans lag har kapacitet för att vinna två matcher i rad mot Köpenhamn men trots det gäller det inte att underskatta Köpenhamn som enligt Mancini är ett stabilt lag med ett starkt försvar som är bra på omställningar.

Hans kollega i Köpenhamn, Stale Solbakken, sa att hans lag går in i matchen för att vinna och att speciellt matchens första 20-25 minuter kommer att vara mycket svårspelade. Solbakken berättade vidare att om de kan stå emot den värsta pressen och samtidigt göra det dom är bra så kan det gå hela vägen.

Roberto Mancini förväntas göra en del förändringar i startelvan jämfört mot den senaste ligamatchen mot Kardemir Karabükspor vilket innebär att åtta utländska spelare kan finnas med i startelvan jämfört mot de sex tillåtna i ligaspelet. Dessutom lär det bli ett väldigt offensivt lag han kommer att ställa upp med: Fernando Muslera i målet, Emmanuel Eboue och Albert Riera som ytterbackar, Semih Kaya och Aurelien Chejdou som mittbackar, Felipe Melo, Selcuk Inan, Bruma och Wesley Sneijder på mittfältet samt Burak Yilmaz och Didier Drogba på topp.

Spelare som saknas i Galatasaray är Hakan Balta, Gökhan Zan och Hamit Altintop pga skador.

Galatasaray har under sina fem senaste matcher två segrar*, två oavgjorda och en förlust med målskillnaden 8-6 medan Köpenhamn har under sina fem senaste matcher tre segrar och två förluster med målskillnaden 11-10.

* Det turkiska fotbollsförbundet beslutade att Galatasaray skulle tilldelas det avbrutna derbyt mot Besiktas den 22a september med en WO-seger (3-0).

Galatasaray – FC Köpenhamn
Champions Leagues gruppspel, tredje omgången
Var: Türk Telekom arenan
Tid: 20.45 (svensk tid)
Domare: Aleksandar Stavrev (Makedonien)
Kanal: D-Smart/Smart Spor (Turkiet), Viasat Xtra, Viaplay (Sverige)

Preliminära startelvor

Galatasaray Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Riera, Melo, Selçuk, Bruma, Sneijder, Burak, Drogba
Tränare: Roberto Mancini

Köpenhamn Wiland, Jacobsen, Melberg, Sigurosson, Bengtsson, Gislason, Claudemir, Delaney, Jorgensen, Braaten, Adi
Tränaren: Stale Stolbakken