Champions League: Juventus – Galatasaray

Galatasaray, med den nya tränaren Roberto Mancini, spelar under onsdagskvällen sin andra match i Champions League på bortaplan mot Juventus. Efter storförlusten i den första matchen mot Real Madrid så blickar Galatasaray framåt med en ny tränare vid rodret och åkte till Italien på tisdagsförmiddagen med förhoppningar om att få med sig ett bra resultat hem till Istanbul inför fortsättningen av turneringen.

Historik/Inbördes möten
Matchen mot Juventus kommer att vara Galatasarays 249e match i Europa-spelet genom alla tider varav 144 av de tidigare 248 matcherna har spelats i Champions League (Europacupen), 71 matcher i UEFA-cupen/Europa League, 32 matcher i Cupvinnarcupen och en match i supercupen mot Real Madrid 2000.

Galatasaray har i dessa matcher följande statistik: 95 segrar, 89 förluster och 64 oavgjorda matcher med målskillnaden 349-357.

Sedan tidigare så har Galatasaray och Juventus mött varandra fyra gånger med utgången två oavgjorda matcher och en seger åt vardera lagen med målskillnaden 6-5 till Galatasarays fördel.

Nystart
Med Roberto Mancini vid rodret så kommer matchen mot Juventus på onsdagskvällen att bli en nystart för Galatasaray efter en mindre bra start på säsongen med endast en seger på de sex senaste matcherna och som Mancini själv beskrev det på presskonferensen dagen innan matchen så kommer det att bli en konstig känsla för honom då han relativt nyligen tog över laget.

Roberto Mancini sa inför matchen att han kommer att fortsätta med arbetet som Fatih Terim startade och att målsättningen inför fortsättningen är att försöka vinna mot Juventus och ta sig vidare från gruppspelet. Mancini tyckte att det var en nackdel för laget att han nyligen tog över tränarjobbet men att hans kunnande om Juventus kan vara till en fördel.

Hans kollega i Juventus, Antonio Conte, tyckte dock det motsatta och sa att han hellre hade mött Galatasaray utan någon ny tränare då han hade haft bättre koll på laget till skillnad mot nu då det är väldigt oklart på hur Roberto Mancini kommer att ställa upp med laget.

Uppställning
Enligt uppgifterna i turkiska medier så kommer Roberto Mancini att använda sig av en 4-2-3-1/4-4-1-1 formation mot Juventus där den största överraskningen i startelvan sägs vara yttermittfältaren Aydin Yilmaz som kommer att få chansen från start till höger om mittfältet.

I övrigt så förväntas Mancini att starta med Fernando Muslera i mål, Emmanuel Eboue, Semih Kaya, Aurelien Chedjou och Albert Riera i backlinjen, Selcuk Inan och Felipe Melo som centrala mittfältare bakom Wesley Sneijder, Bruma och Aydin Yilmaz på kanterna samt Didier Drogba ensam på topp medan Antonio Conte kommer att som vanligt spela med sin 3-5-2 formation.

Spelarfrånvaro
Spelare som saknas i bägge lagen är Carlos Tevez i Juventus och Hamit Altintop i Galatasaray pga skador.

Lagens form
Juventus har inför matchen mot Galatasaray spelat 8 tävlingsmatcher den här säsongen med utgången 6 segrar och 2 oavgjorda matcher med målskillnaden 16-5 medan Galatasaray har spelat 8 tävlingsmatcher med utgången 3 segrar, 4 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 9-11.

Juventus
Torino 0-1 Juventus
Chievo 1-2 Juventus
Juventus 2-1 Verona
FC Köpenhamn 1-1 Juventus
Inter 1-1 Juventus

Galatasaray
Galatasaray 1-1 Caykur Rizespor
Besiktas 1-2 Galatasaray
Galatasaray 1-6 Real Madrid
Galatasaray 1-1 Medical Park Antalyaspor
Eskisehirspor 0-0 Galatasaray

Tabelläget

  1. Real Madrid, 3 poäng
  2. Juventus, 1 poäng
  3. Köpenhamn, 1 poäng
  4. Galatasaray, 0 poäng

Juventus – Galatasaray
Champions League, andra omgången
Plats: Juventus Stadium (Turin)
Avspark: 20.45 (svensk tid)
Domare: Viktor Kassai (Ungern)
Kanal: D-Smart (Turkiet), Viasat Xtra (Sverige)

Preliminära startelvor

Juventus: Gianluca Buffon, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Stephan Lichtsteiner, Antonio Vidal, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Kwadwo Asamoah, Mirco Vucinic, Fabio Quagliarella
Tränare: Antoino Conte

Galatasaray: Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Semih Kaya, Aurelien Chedjou, Albert Riera, Felipe Melo, Selcuk Inan, Bruma, Aydin Yilmaz, Wesley Sneijder, Didier Drogba
Tränare: Roberto Mancini