Europa League: Trabzonspor – Lazio

Trabzonspor spelar under torsdagskvällen sin andra match i Europa League den här säsongen när laget tar emot Lazio på Hüseyin Avni Aker stadion i Trabzon.

Efter att ha vunnit den första matchen mot Apollon Limassol på bortaplan med 2-1 så går Trabzonspor mot ytterligare en seger i turneringen men lagets tränare Mustafa Akcay betonade under onsdagens presskonferens om att det inte kommer att bli en lätt match mot Lazio och detta är något som han kommer att påminna sig om varje minut under matchen men trots det tuffa motståndet så kommer Trabzonspor att försöka spela offensivt och gå för tre poängen.

Matchen mot Lazio kommer att vara Trabzonspors 105e match i Europa-spelet genom historien och de tidigare 104 matcherna har slutat med 39 segrar, 27 oavgjorda och 38 förluster med målskillnaden 137-143.

Trabzonspor och Lazio har mött varandra två gånger innan i UEFA-cupens tredje omgång säsongen 1994/95 och då lyckades Lazio gå vidare med sammanlagt 4-2.

Trabzonspor har inlett säsongen på ett bra sätt och vunnit 10 av sina 13 tävlingsmatcher så här långt och ligger för tillfället efter tre raka segrar, på en fjärde plats i Süper Lig, tre poäng bakom förstaplatsen medan Lazio parkerar just nu på en sjätte plats i Serie A, åtta poäng bakom förstaplatsen.

Spelare som saknas i bägge lagen är Volkan Sen och Batuhan Karadeniz som är petade samt Soner Aydogdu pga skada i Trabzonspor och i Lazio saknas Miroslav Klose, Stefan Radu, Abdoulay Konko samt Giuseppe Biava pga skador.

Trabzonspor – Lazio
Europa League, andra omgången
Plats: Hüseyin Avni Aker
Tid: 19.00 (svensk tid)
Domare: Martin Hansson
Kanal: NTV (Turkiet), TV 4 Sport Xtra (Sverige)

Preliminära startelvor

Trabzonspor: Onur Kivrak, Jose Bosingwa, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Olcan Aydin, Didier Zokora, Gustavo Colman, Yusuf Erdogan, Adrian Mierzejewski, Florent Malouda, Paulo Henrique
Tränare: Mustafa Akcay

LAZİO: Marchetti, Cavanda, Ciani, Cana, Lulic, Ledesma, Onazi, Hernanes, Candreva, Ederson, Floccari
Tränare: Vladimir Petkovic