VIDEO: Galatasaray avgjorde i den andra halvleken

Galatasaray hade inför matchen mot Kayserispor ett stort övertag i inbördes mötena och Kayseri hade bara lyckats vinna en gång tidigare på 36 matcher lagen och efter söndagskvällens match så får Kayserispor vänta ytterligare på första segern mot Galatasaray sedan 1974.

Galatasaray fick en bra start i matchen och tog ledningen i den 14e minuten genom Wesley Sneijder som gjorde sitt 4e mål på de tre senaste matcher och drygt tio minuter senare utökade den kamerunske mittbacken Aurelien Chedjou på ledningen med sitt första mål för klubben. Galatasaray såg ut att vara i en trygg ledning inför halvtidsvilan men i slutet av den första halvleken så lyckades Kayserispor inte bara reducera genom den argentinske yttermittfältaren Pablo Mouche via en straffspark utan laget lyckades också kvittera genom brassen Jaja som såg ut att få en touch på bollen efter en duell med Dany inne i straffområdet.

I den andra halvleken, rättare sagt 57e minuten skulle Galatasaray återigen ta ledningen genom Burak Yilmaz som i och med målet bröt en måltorka på nio matcher i Galatasaray-tröjan. Efter Buraks ledningsmål så tryckte Kayserispor på för ett kvitteringsmål och skapade också ett par målchanser men lyckades inte förvalta dessa.

Istället gjorde Didier Drogba 4-2 till Galatasaray, hans tredje liga- och sjätte tävlingsmål för säsongen efter en frispark vilket också blev slutresultatet.

Galatasaray vann sin tredje raka tävlingsmatch och klättrade upp på en tredje plats i tabellen, sex poäng bakom ligaettan Fenerbahce medan Kayserispor som inte har vunnit sedan ligapremiären (2 oavgjorda och 6 förluster) ligger sist i tabellen med 5 poäng.