VIDEO: Turkiet förlorade mot Holland och missade playoff

Turkiet hade det mesta i sina egna händer inför avslutningen i VM-kvalet. Segern mot Holland samtidigt som Rumänien inte vann med allt för många mål mot Estland hade inneburit en plats bland de åtta bästa grupptvåorna och playoff-spel till VM i Brasilien i november.

Men Turkiet hamnade snabbt i underläge när Arjen Robben gav Holland ledningen i den 8e minuten genom en frispark långt utanför straffområdet som gick förbi alla och in i nätmaskorna bakom målvakten Volkan Demirel.

Turkiet försökte därefter skapa tryck mot Hollands mål men utan riktigt några heta målchanser eller så ville bollen inte studsa lagets väl. Bland annat sparkade Arda Turan i planen när han skulle avlossa ett skott från ett bra läge innanför straffområdet och Burak Yilmaz misslyckades totalt med första touchen när han var på väg att bli fri mot holländsk målvakt Jasper Cillessen.

I början av den andra halvleken så släcktes mer eller mindre Turkiets hopp när Galatasarays mittfältare Wesley Sneijder, assisterad av Fenerbahces anfallare Dirk Kuyt satte dit 2-0.

Efter 2-0 så var Holland närmare ett tredje mål än Turkiet var ett reduceringsmål.

Matchen slutade till slut 2-0 till Holland och Turkiet misslyckades med att ta en playoff-plats. Inte nog med det så avslutade Turkiet tabellen på en fjärde plats eftersom både Ungern och Rumänien (som knep playoff-platsen) vann sina matcher.

Sluttabell

  1. Holland, 28 poäng
  2. Rumänien, 19 poäng
  3. Ungern, 17 poäng
  4. Turkiet, 16 poäng
  5. Estland, 7 poäng
  6. Andorra, 0 poäng