VIDEO: Wesley Sneijder matchhjälte när Galatasaray vann igen

Galatasaray besegrade under lördagskvällen Kardemir Karabükspor med 2-1 på hemmaplan och vann igen efter tre tävlingsmatcher men segern satt långt inne. Officiellt var det Galatasarays första seger sedan 19e augusti då Gaziantepspor besegrades med 2-1 i ligapremiären eftersom det turkiska fotbollsförbundet fortfarande inte har tagit ett beslut angående derbyt mellan Besiktas och Galatasaray som avbröts på tilläggstid när Galatasaray ledde med 2-1.

I matchen mot Karabükspor som också var Roberto Mancinis debutmatch på Türk Telekom arenan så tog Galatasaray ledningen i den 40e minuten när Wesley Sneijder satte bollen i öppet mål assisterad av Burak Yilmaz men Galatasarays ledning skulle inte stå sig allt för länge då Karabükspors nigerianske anfallare Joseph Akpala tog vara på sin egen retur och kvitterade för gästerna i inledningen av den andra halvleken med sitt första ligamål för säsongen i sin andra match för Karabük.

Strax därefter åkte den franske mittbacken Sebastian Puygrenier på en frilägesutvisning vilket öppnade upp för Galatasaray som också fick med sig tre poängen till slut sedan Wesley Sneijder avgjort matchen med ett drömmål, hans tredje för säsongen, utanför straffområdet med drygt tio minuter kvar.

Segern innebar att Galatasaray klättrade ett par placeringar i tabellen medan Karabükspor som har en oavgjord och fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna ligger alltjämt på den nedre delen av tabellen.