Champions League: FC Köpenhamn – Galatasaray

Galatasaray spelar under tisdagskvällen sin fjärde match i Champions Leagues gruppspel den här säsongen på bortaplan mot FC Köpenhamn och kan med en ny seger mot det danska laget samtidigt som Juventus tappar poäng mot Real Madrid ta ett stort steg mot åttondelsfinal inför de två avslutande matcherna.

Matchen mot Köpenhamn blir Galatasarays 251:a i Europa-sammanhang och de tidigare 250 matcherna har slutat med 96 segrar, 65 oavgjorda och 89 förluster med målskillnaden 354-360.

Galatasarays tränare Roberto Mancini sa på presskonferensen inför matchen att matchbilden på tisdagskvällen kommer att bli helt annorlunda jämfört mot det förra mötet då Galatasaray gick segrande ur matchen med 3-1. Mancini sa att Köpenhamn är ett starkt hemmalag men att han har höga ambitioner i Champions League och han vill att laget ska följa upp de två senaste matcherna i turneringen.

Mancini lyfte också fram reservmålvakten Eray Iscan på presskonferensen som kommer att ersätta skadade Fernando Muslera i matchen mot Köpenhamn: “Han har ingen erfarenhet från Champions League-spel men vi tror på vår spelare. Vi har förberett honom på bästa möjliga sätt.”

Mancini efterfrågade också ytterligare anpassningstid med laget då hans fem veckor i klubben är en väldigt kort att förändra laget men att han på sikt kan ta laget till högre höjder och närma sig motståndare som Real Madrid och Juventus.

Köpenhamn har efter det senaste mötet mellan klubbarna spelat tre tävlingsmatcher, två i ligaspelet och en i danska cupen som har slutat med 2 segrar samt 1 oavgjord med målskillnaden 9-4 medan Galatasaray har vunnit två raka ligasegrar med målskillnaden 6-3.

Samtidigt som Galatasaray möter Köpenhamn på bortaplan så tar Juventus emot Real Madrid på hemmaplan och skulle t.ex. Galatasaray få med sig tre poäng från Danmark samtidigt som Juventus och Real Madrid skulle spela oavgjord hade det inneburit att Galatasaray har fyra poäng tillgodo mot Juventus inför de två sista matcherna i kampen om andra platsen bakom Real Madrid.

Tabell

  1. Real Madrid, 9 poäng
  2. Galatasaray, 4 poäng
  3. Juventus, 2 poäng
  4. Köpenhamn, 1 poäng

FC Köpenhamn – Galatasaray
Champions Leagues gruppspel, fjärde omgången
Plats: Parken (Köpenhamn)
Avspark: 20.45 (svensk tid)
Domare: Martin Atkinson (England)
Kanal: Star TV (Turkiet), NTVSpor.net (webbsida), Viasat Xtra (Sverige)

Preminälra startelvor

FC Köpenhamn Wiland, Jacobsen, Bengtsson, Mellberg, Sigurdsson, Claudemir, Delaney, Gislason, Vetokele, Jörgensen, Braaten
Tränare: Ståle Solbakken

Galatasaray Eray, Eboue, Semih, Chedjou, Dany, Melo, Selçuk, Umut, Burak, Bruma, Drogba
Tränare: Roberto Mancini