Debutanterna i landslaget

När Fatih Terim presenterade landslagstruppen till matcherna mot Nordirland och Vitryssland så fanns hela nio debutanter med i truppen samt ytterligare tre spelare som tidigare har blivit uppkallade för spel i A-landslaget men som inte har debuterat.

De nio spelare som för första gången har blivit uppkallade till A-landslaget är Koray Altinay (Caykur Rizespor), Tarik Camdal och Aytac Kara (Eskisehirspor), Salih Ucan (Fenerbahce), Ugur Ciftci (Genclerbirligi), Ishak Dogan (Kardemir Karabükspor), Adem Büyük (Kasimpasa), Aydin Karabulut (Sivasspor) samt Zeki Ayvaz (Trabzonspor).

Och de tre spelare som tidigare har blivit uppkallade till A-landslaget men som inte har debuterat är Serdar Aziz (Bursaspor), Serkan Kirintili (Caykur Rizespor) och Aykut Demir (Trabzonspor).

Dessutom så har Akhisar Belediyespors 30-årige mittfältare Bilal Kisa återigen blivit uppkallad till A-landslaget efter 7,5 år. Han debuterade i landslaget under Fatih Terims andra sejour som förbundskapten den 28e maj 2006 mot Estland och har sedan dess inte blivit uttagen till landslaget.