Galatasarays reservmålvakt slängs in i hetluften

Galatasarays 22-årige målvakt Eray Iscan kom till klubben som 17-åring från Kilimli Belediyespor och debuterade i A-laget i cupmatchen mot Balikesirspor förra säsongen (2012/13) då han byttes in med några minuter kvar av matchen och mot slutet av säsongen fick han göra sin debut (även då som inhoppare) i ligasammanhang i matchen mot Sivasspor då Galatasaray säkrade ligaguldet.

Sin första hela match för Galatasarays A-lag spelade han tidigare under säsongen när laget spelade 1-1 på hemmaplan mot Medical Park Antalyaspor i den fjärde ligaomgången.
Under tisdagskvällen slängs han pga Fernando Musleras skadad in i hetluften i världens största klubbturnering Champions League när Galatasaray jagar viktiga poäng i bortamatchen mot FC Köpenhamn.

Eray berättar om sin stora chans för den turkiska sportkanalen NTV Spor: “Om man är reserv bakom Fernando Muslera så gäller det att vara bättre än honom om man vill spela men det är en väldigt svårt. Jag fortsätter att jobba hårt och försöker ta lärdom av både Muslera och Taffarel.

Om målvaktstränaren Taffarel: “Sedan jag började att träna tillsammans med Taffarel så har jag utvecklats enormt som målvakt och han har en stor del i det. Jag har tränat hårt och visat att jag är en del av A-laget.