VIDEO: Fenerbahce besegrade Galatasaray

Fenerbahce besegrade under söndagskvällen ärkerivalen Galatasaray med 2-0 på hemmaplan efter ett mål i vardera halvleken och drygade ut avståndet mellan klubbarna till 9 poäng efter 11 spelade omgångar.

Fenerbahces lagkapten Emre Belözoglu gav hemmalaget ledningen i den 24e minuten från straffpunkten sedan Galatasarays kamerunske mittback Aurelien Chedjou fått bollen på armen innanför straffområdet vilket var hans första mål i Fenerbahce-tröjan i matcherna mot Galatasaray. Emres mål i den första halvleken blev den enda och i den andra halvleken så utökade den brasilianske mittfältaren Cristian Baroni på Fenerbahces ledning till 2-0 i öppet mål efter att ha blivit framspelad av den kamerunske anfallaren Pierre Webo inne i straffområdet.

Galatasarays brasilianske mittfältare Felipe Melo hade på tilläggstid av matchen chansen att reducera för gästerna men Fenerbahces målvakt Volkan Demirel räddade hans straffspark och det blev inga fler mål i matchen.

Fenerbahce som ligger 1a i tabellen med 28 poäng förlängde sin obesegrade svit i ligaspelet till 10 matcher medan Galatasaray som ligger på 6e plats med 19 poäng förlorade sin andra raka tävlingsmatch utan att göra något mål framåt och förlusten var även lagets första i ligaspelet efter tre raka segrar.