VIDEO: Trabzonspor utklassade Elazigspor

Okan Buruk fick ingen rolig start som tränare för Elazigspor i bortamatchen mot Trabzonspor under söndagseftermiddagen. Hemmalaget dominerade stort och vann klart med 4-0.

Yttermittfältaren Yusuf Erdogan som har varit en av säsongens mest positiva överraskningen gav Trabzonspor ledningen i den 33e minuten efter en målvaktsretur och hade inte Elazigspors målvakt Vanja Ivesa storspelat i den första halvleken så hade halvtidsresultatet varit betydligt större än 1-0.

I början av den andra halvleken så hade Elazigspor en ypperlig chans att kvittera när laget tilldelades en straffspark men den spanske mittfältaren Vitolo missade och på returen stod Trabzonspors målvakt Onur Kivrak i vägen för Tidiane Sane.

Istället kunde Paulo Henrique, assisterad av Florent Malouda, öka på Trabzonspors ledning till 2-0 någon minut senare och Olcan Adin sköt in 3-0 drygt tio minuter senare innan inhopparen Emre Güral som gjorde sitt första tävlingsmål för Trabzonspor kunde fastställa slutresultatet efter att ha varit på plan i bara någon minut.

Trabzonspor lyckades vinna i ligaspelet igen efter 3 matcher och klättrade upp på en 5e plats i tabellen, åtta poäng bakom ledande Fenerbahce medan Elazigspor som förlorade sin sjätte raka match i ligan ligger under nedflyttningsstrecket med överlägset sämst målskillnad i turkiska ligan efter 10 spelade omgångar.