VIDEO: Turkiet 2-1 Vitryssland

Det turkiska landslaget besegrade under tisdagskvällen Vitryssland med 2-1 i tidernas allra första A-landskamp någonsin i staden Mersin efter ett tidigt mål av Umut Bulut och ett sent mål av Burak Yilmaz.

Och vid båda målen så var lagkaptenen- och Turkiets största stjärna just nu, Arda Turan, involverad. I den 4e minuten spelade han fram Caner Erkin som slog passningen till Umuts ledningsmål och i den 89e minuten så slog han inlägget till Burak som gjorde segermålet på sin egen retur. Dessförinnan i den 10e minuten så hade Vitali Rodionov kvitterat för Vitryssland.

Med två raka segrar, 1-0 mot Nordirland och 2-1 mot Vitryssland så fick landslaget en bra avslutning på året efter ännu ett misslyckat kvalspel till ett mästerskap.

I februari lottas grupperna i kvalet till EM i Frankrike 2016 och i september nästa år så drar EM-kvalet igång på allvar då 53 länder från UEFA slåss om 24 platser i EM 2016.