Flera spelare på väg bort från Fenerbahce – Holmén ser ut att stanna

Flera spelare i Fenerbahce har under den senaste tiden ryktats vara på väg bort från klubben när transferfönstret öppnar i januari och enligt uppgifter från den turkiska sportkanalen NTV Spor så har tränaren Ersun Yanal bestämt sig för vilka dessa spelare ska bli.

Den nigerianske mittbacken Joseph Yobo som under tre senaste säsongerna varit given i Fenerbahces mittförsvar vill gå till en klubb där han får regelbunden speltid så att han kan konkurrera om en plats till Nigerias trupp till VM i Brasilien nästa sommar och där har flera turkiska klubbar nämnts varav Medical Park Antalyaspor anses vara det hetaste alternativet.

En annan mittback, den 24-årige Serdar Kesimal som har fått väldigt ont om speltid i Fenerbahce efter att han värvats till klubben från Kayserispor inför säsongen 2011/12 placeras i Bursaspor som vill köpa loss honom från hans kontrakt medan Fenerbahce först och främst är intresserad av en utlåning. En annan klubb som nämns är Sivasspor.

Den tjeckiske vänsterbacken Michal Kadlec som Fenerbahce värvade från Bayer Leverkusen för 4,5 miljoner Euro inför säsongen har endast fått spela en ligamatch den här säsongen mestadels pga den utländska spelarkvoten och nu uppges även han vara på väg bort från klubben efter endast en halvsäsong och enligt uppgifterna så är flera klubbar från Tyskland intresserade av hans tjänster.

Den 30-årige turkiske anfallaren Semih Sentürk som har gjort 56 mål på 205 matcher i Süper Lig för Fenerbahce och som sedan säsongsstarten varit utanför A-laget och istället tränat på egen hand kopplas samman med ett par klubbar. Klubbarna som nämns är Medical Park Antalyaspor, Eskisehirspor och Bursaspor.

Samuel Holmén som också har fått väldigt lite speltid den här säsongen (3 ligamatcher och 1 cupmatch) pga den utländska spelarkvoten ryktas också bort från Fenerbahce och i hans fall uppges hela åtta klubbar från Süper Lig ha visat intresse men Fenerbahces tränare Ersun Yanal är mycket nöjd med Samuels inställning och vill helst att han stannar kvar i laget.