Mehmet Ekici ryktas till Fenerbahce

Den 23-årige mittfältaren Mehmet Ekici som är född- och uppvuxen i Tyskland som fram till U21-landslagsnivå presenterade Tyskland men sedan dess har spelat 9 landskamper för Turkiet ryktas vara på väg till Fenerbahce.

Mehmet gick som 18-åring från SpVgg Unterhaching till Bayern München där han spenderade ett par år i klubbens andrelag innan han lånades ut till Nürnberg säsongen 2010/11 där han tillsammans med bl.a. Ilkay Gündogan gjorde succé på mittfältet och förde laget till en sjätteplats i Bundesliga.

Efter säsongen skiljdes spelarna åt. Mehmet hamnade i Werder Bremen och Ilkay hamnade i Borussia Dortmund. Medan Ilkays formkurva har fortsatt peka uppåt så har det inte varit lika positivt för Mehmet som enligt uppgifterna i turkiska medier uppges vara positiv till en flytt till Fenerbahce vars tränare Ersun Yanal är mycket intresserad av att knyta till sig honom.