Robert Prosinecki lämnar Kayserispor

Den kroatiske tränaren Robert Prosinecki tog över tränarjobbet i Kayserispor i oktober 2012 efter Shota Arveladzes avgång och förde sedan klubben till en femte plats som slutplacering i ligan, endast tre poäng från en Europa League-plats.

Efter hans fina säsong med Kayserispor så visade både Besiktas- och Fenerbahce ett intresse för honom när klubbarna saknade tränare men Kayserispor vägrade att släppa honom och blickade istället på en ny framgångsrik säsong med Prosinecki i spetsen.

Men den framgångsrika säsongen har uteblivit och Prosinecki ville avgå som Kayserispors tränare redan efter 11 omgångar då laget endast fått ihop 6 poäng och låg sist i tabellen men blev övertalad till att fortsätta.

Klubbens negativa trend har dock gått inte att vända och även om laget har plockat ihop 6 poäng på de 6 senaste matcherna, lika många som under de 11 första matcherna så ligger laget näst sist i tabellen med fyra poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket efter den halva säsongen.

Det har lett till att Kayserispor och Robert Prosinecki har kommit överens om att bryta hans kontrakt, som skulle ha gått ut i maj 2015, i förtid.