VIDEO: Besiktas tappade poäng

Besiktas hade under måndagskvällen chansen att klättra upp på andraplats i tabellen efter 14 spelade omgångar men spelade istället oavgjord för femte gången på de sju senaste ligamatcherna efter 1-1 mot Sivasspor inför den fjärde- och sista matchen inför kvinnor- och barn på Recep Tayyip Erdogan stadion i Istanbul.

Besiktas tog ledningen i matchen redan i den 5e minuten genom den portugisiske anfallaren Hugo Almeida som gjorde sitt 9e ligamål för säsongen och efter ledningsmålet så hade Besiktas bud på fler mål men spelarna i hemmalaget hade inte den rätta skärpan framför mål. Även Sivasspor var framme någon gång och bland annat sköt den nigerianske anfallaren John Utaka i ribban och ut men det blev inga fler mål i den första halvleken.

I den andra halvleken så lyckades Sivasspor kvittera i den 71a minuten efter skott utanför straffområdet av den portugisiske mittbacken Manuel da Costa som gjorde sitt 4e ligamål för säsongen vilket också blev slutresultatet.

Besiktas som inte har förlorat på de åtta senaste ligamatcherna (3 segrar och 5 oavgjorda) ligger på delad tredje plats i tabellen, nio poäng bakom ledande Fenerbahce medan Sivasspor som inte har vunnit på de tre senaste ligamatcherna (1 oavgjord och 2 förluster) ligger på 6e plats i tabellen, tolv poäng bakom.