VIDEO: Burak Yilmaz sänkte sitt gamla lag

Galatasaray vann under söndagskvällen toppmatchen i Süper Lig i den 16e omgången över Trabzonspor med 2-1 på hemmaplan och stor matchhjälte för laget blev Burak Yilmaz, som tidigare har gjort 55 mål på 74 ligamatcher för Trabzonspor, som gjorde båda Galatasarays mål.

Efter en mållös första halvlek där bland annat Trabzonspors argentinske mittfältare Gustavo Colman missade ett friläge mot Fernando Muslera när han sköt bollen ovanför ribban och Galatasarays holländske mittfältare Wesley Sneijder tvingade Trabzons målvakt Onur Kivrak till en jätteräddning så fick vi uppleva ett par kritiska minuter i mitten av den andra halvleken.

Galatasaray tog ledningen i den 60e minuten när Burak Yilmaz blev framspelad av Wesley Sneijder men bara någon minut innan ledningsmålet så fick Trabzonspor en chans för att ta ledningen men Fernando Muslera i målet stod i vägen på Paulo Henriques nick. Efter Galatasarays ledningsmål skulle det inte dröja länge förrän Trabzonspor kvitterade när Olcan Adin satte fart på högerkanten och avslutade. Först såg det ut som om Galatasarays högerback Sabri Sarioglu räddade bollen på mållinjen men extradomaren bakom mål såg att bollen hade gått över mållinjen och meddelade detta till huvuddomaren Firat Aydinus som dömde målet.

Om Trabzonspor kvitterade snabbt efter Galatasarays ledningsmål så skulle gå mycket snabbare när Burak Yilmaz på nytt gav hemmalaget ledningen i den 68e minuten. Efter målet fanns det chanser åt båda hållen men det blev inga fler mål och Galatasaray vann toppmatchen med 2-1.

Galatasaray som spelade sin sjunde raka tävlingsmatch utan förlust (fyra i ligaspelet) ligger trea i tabellen, 8 poäng efter Fenerbahce medan Trabzonspor som spelade sin femte raka tävlingsmatch utan seger (tre i ligaspelet) ligger på 8e plats i tabellen, 14 poäng efter förstaplatsen.