VIDEO: Galatasaray avgjorde efter en halvlek

Bottenlaget Kayseri Erciyesspor hade inte mycket att sätta emot när Galatasaray under lördagskvällen kom på besök till Kadir Has stadion. Gästerna fick en drömstart i matchen och redan efter en minuts spel så kunde Wesley Sneijder, assisterad av Felipe Melo, ge Galatasaray ledningen med ett skott innanför straffområdet. Det var Sneijders 5e ligamål på 12 matcher den här säsongen.

Drygt 10 minuter senare skulle Galatasarays andra mål i matchen komma när Burak Yilmaz nådde först på Brumas inlägg från högerkanten och nickade in sitt 10e ligamål för säsongen. Burak gick i och med målet upp på delad förstaplats i skytteligan tillsammans med Hugo Almeida och Aatif Chahechouhe. Och innan den första halvleken var över så utökade Felipe Melo Galatasarays ledning till 3-0 med sitt första ligamål för säsongen.

Galatasaray hade bud på fler mål i den första halvleken men Erciyesspors serbiske målvakt Bojan Jorgacevic höll nere i siffrorna.

I den andra halvleken så reducerade Yasin Öztekin för hemmalaget men närmare än så kom inte Kayseri Erciyesspor. Både Erciyesspor och Galatasaray skapade målchanser efter Yasins mål men bägge målvakterna i båda lagen stod för bra insatser.

Galatasaray spelade sin åtta raka tävlingsmatch utan förlust (fem matcher i ligan) och gick tack vare segern upp på andraplats i tabellen med 33 poäng, 5 poäng bakom ledande Fenerbahce medan Kayseri Erciyesspor som åkte på sin femte raka förlust i ligaspelet ligger sist i tabellen med 12 poäng.