VIDEO: Kardemir Karabükspor bröt Fenerbahces svit

Formstarka Kardemir Karabükspor bröt under söndagseftermiddagen Fenerbahces förlustfria svit i ligaspelet på 14 matcher (12 segrar samt 2 oavgjorda) när laget vann med 2-1 på hemmaplan.

Den nigerianske anfallaren Joseph Akpala assisterad av Samba Sow gav Karabük ledningen i den 13e minuten med sitt 4e ligamål för säsongen men innan halvtidsvilan så lyckades Fenerbahce kvittera genom Akpalas landsman, Emmanuel Emenike som gjorde sitt 7e ligamål för säsongen. Efter målet så valde Emenike inte att fira då han tidigare spelat två säsonger i Karabükspor.

I den andra halvleken så tryckte hemmalaget på för ett ledningsmål och skapade flera målchanser men Fenerbahces målvakt Volkan Demirel stod för en bra insats men kunde inget göra när Karabükspor tilldelades en straff i den 69e minuten och fram klev den förre Fenerbahce-anfallaren Ilhan Parlak som satte sitt 6e ligamål för säsongen som även senare skulle visa sig bli segermålet.

Trots att Fenerbahce till sin trogna vana när laget befinner sig i en pressad situation avslutade matchen med fyra anfallare så lyckades man inte skapa ett tryck mot Karabükspor utan det var istället hemmalaget som var närmare 3-1 än en kvittering.

Fenerbahce toppar fortfarande tabellen med 38 poäng, 7 poäng före Kasimpasa, 8 poäng före Galatasaray och 9 poäng före Besiktas medan Karabükspor som är ligans formstarkaste lag just nu med 8 raka förlustfria matcher (5 segrar samt 3 oavgjorda) ligger på 7e plats, 12 poäng bakom Fenerbahce.